Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.2.2018, Kateřina Hoferková, aktualita
Elon Musk se konečně dočkal prvního letu těžké rakety Falcon Heavy od SpaceX. Po dlouhém napínání před startem se ukázalo, že obavy ohledně startu jsou zbytečné. Falcon Heavy úspěšně vzlétla a dnešní den se díky tomu zapsal do historie kosmonautiky. 
carmel (8) | 7.2.201817:19
Zufala reklama co ma udrzat otrokov v transe a upadajuce ­"imperium­" usa... tak ako v 90. rokoch na zarucene najlepsi praci prostriedok.dnes vymyjememe mozgy usakom niecim co nieje az tak cool ci dolezite ... a rusi sa na to pozeraju z hora..­)­)
dnes sledujem ako sa amici vytesuju ... a ja sa smejem este viac..
sledujem vsetky kosmos udalosti a objavy od 80 rokov tak treba brat vsetky kosmos udalosti trosku z odstupom ,,
Zatial co vsetky msm zapadne media tlacili titulky o ­"najlepsom pracom prasku­" od apolla..­)­)
zatial sa odohravala na iss ­"len bezna praska­" ...­)­)­) viac info tu : http:­/­/en.roscosmos.ru­/
Tak ako pisu viacere svetove ­"noviny­" celosvetovo sa bude komercionalizovat vyskum kozmu a veda.. muskov bombasticky vylet je toho prikladom ­-cisty kapitalismus ­(aj ked 50­/50 ziveho by tam nedali ­) .
tento rok zatial vedie cina a preto sa cely utok komercionalizacie ­"muskovho stasticka ­" bol smerovany na cinu lebo ta planuje byt lidrom,. a zatial aj je ..­)­) a nie na rusko. ale v 2019 zas budu trumfovat rusi z cestovanim do kozmu. kde maju vychytane za desiatky rokov bezpecnost...a to je najdolezitejsie
rusko smeruje tym najlepsim smerom ­- byt racionalny a mat to vsetko zaplatene­-to budu vylety pre komerciu v 2019. a hlavne bezpecnost.
vynasat na orbit 64 ton to je pekny ­"prasok­" ale vyznam =?? ked trump do 2024 podpisal podporu iss a potom konec.. ,,, ale to vyzaduje dalsiu drahu udrzbu toho co tam vynesu­)­) a to uz nechcu financovat ani amici ci rusi, cinania..
proste klasika; amici bobastikum a rusi a cinania ­-realizmus a tvrda praca
aj na mesiaci boli a co..­)­) dnes ­)­)

Odpovědět1  6
carmel (8) | 7.2.201817:40
The 2018 space launch score card ­(as of February 7, 2018 ­):
http:­/­/www.russianspaceweb.com­/2018.html#progress_ms08 pozri te si tam tuto kartu ­)­)
LIDRI su cinania a to by mohli investovat 10 nasobok ale naco .. ked sa da ist rozumne.. rusi sa uz z bombastickych vekov kosmosu u nich poucili.. amici este nie.. boli na mesiaci ale pri stave zadlzenej ekonomiky usa a bublin vo vsetkych sektoroch to dnes nikoho netentuje.. aj cinania by sa radi pozreli na mesiac ale ako za prve len kvoli armadnym uspechom, a potom komercii­(tazenie,cestovanie­)
este na bloombergu sa porovnavaju z ruskom ..o cinskych upsechoch ani slovo.. typicke­)­)­) to co ich seje najviac nespomenu, ignoruju­)­)­)­)­)
kedze rogozin rozumne investuje do bezpecnosti ,snazia sa ho manevrovat do minania statnych prosatriedkov na nie vojensky vyskum, rakety ... ked usa investuje ci strati trilionu usd vo vojnach , tiez na kozmos pouziva komercny kapitalizmus­-vizir tesla ­)­)
za rok to bude zaujmave ,, verte mi




Odpovědět1  4
carmel (8) | 7.2.201818:03
https:­/­/twitter.com­/Rogozin
'Snazia sa rusov nepriamo vmanipulovat do iracionalnych rozhodnuti ci minania prostriedkov. to ostatne aj cinu ale ta ma taky man power ze su usa pokakany az za usamy ..­)­)
precital som dalsich 20 artiklov v roznych jazykoch o poslednych letoch do kosmu ,. linkami to tu nebudem zahlcovat ­)­)
vynasanie velkych veci do cosmu bude stat niekolkonasobne viac na ich udrzbe ci inovacii... tak vyznieva ten tesla napad uplne trapne.. si priznajme ze usa nebude na to mat v dohladnej dobe... to skor cina. platobne bilancie a neschopnost usa ako naroda, takych azia potrebuje ­)­)­)
kto cestoval po azii pred 30 rokmi a teraz vidi ten pokrok .a co bude za 20 rokov..wow ­)­) buducnost je na vychod pani ­)­)
Odpovědět0  2
madpavel (373) | 7.2.201819:54
Kolik jste toho vypil... ? USA 6 startů, Čína 6 startů, lídr není jednoznačný, ale podle minulého roku, je to jednoznačně USA, 2017: USA­-30, Rusko­-21, Čína­-18...
Odpovědět0  0
Cemada (1222) | 7.2.20188:22
Ten cvok to dokázal !
Až mi běhal mráz po zádech :­-D
Jestli přišli o střední část 1.stupně, tak bych řekl, že mise uspěla na 90%. A to je pro první let takového monstra naprostá bomba.

Elone, jen tak dál!
Odpovědět1  1
Cemada (1222) | 7.2.201810:47
Tak centrální část I.stupně padla do moře.
Odpovědět1  0
potooczech (345) | 7.2.20187:31
Na jeho Teslu nemám zrovna pozitivní názor, ale v případě SpaceX je nutné uznat, že odvedli obrovský až neskutečný kus práce na soukromou společnost. Jak nevěřím v rentabilitu Tesly, tak tady Muskovi opravdu věřím, že on se na ten Mars dostane. Otázka jenom je, k čemu to bude dobré. Na vědecké mise tam již máme několik automatů a postat tam další ještě dokonalejší bude vždy podstatně levnější než tam poslat člověka. Ostatně to je i důvod, proč tolik let nikdo nebyl na Měsíci. Poslat někam sondu, která tam bude pracovat několik let je vždy mnohem levnější, než poslat tam člověka, který tam bude řádově hodiny. Navíc pokud v příštích 20­-30 letech můžeme čekat rozmach virtuální reality dalších technologií, které člověku zprostředkují jakýkoli zážitek z prostředí obýváku, tak pochybuji, že by cesty na Mars s jejich vysokým rizikem někdy budou masovou záležitostí.
Odpovědět2  2
Duncan66 (205) | 7.2.201815:13
Dobre to je napr. proto, ze clovek za par hodin na tom Marsu udela tolik vyzkumne prace jako vsichni roboti za celou dobou dohromady ;­-­)
Jinak ten clovek tam muze byt dele, mozna i dny. Diky atmosfere a vzdalenosti od Slunce nebude pobyt ve skafandru na povrchu Marsu tak nebezpecny jako na Mesici, takze je otazka, jak se to cele naplanuje.
Odpovědět1  1
T_xy (69) | 8.2.20184:08
Nejsem si jistý, že výzkumná práce bude až tak oslnivá. Vědec je prima věc, tady na Zemi. Pokud ho ale musíte izolovat skafandrem a tím mu vlastně omezíte možnosti smyslů na to co vidí, tak se ten rozdíl oproti sondě stírá. Z hlediska pobytu člověka ve vesmíru poznatky nepochybně budou, ale kvůli tomu není třeba cestovat tak daleko.
Odpovědět0  0
madpavel (373) | 6.2.201823:06
Teď už mě jenom zajímá, kdy bude další start? Chci to vidět znovu, super zážitek, a ne jen záznam z videa :)
Odpovědět4  1
batmaster (699) | 6.2.201823:01
Byl to úžasný přenos. Naprostá paráda. :)
Odpovědět6  1
GogoX (515) | 7.2.20186:45
ano, byla radost koukat se, jak se vše krásně povedlo, vidět, že odvedli kus práce ... držím palce, ať se Muskovi daří i nadále a víc takových borců ... vyrábět zbraně dokáže dnes každý, ale na takovéto věci musí mít člověk kromě peněz i srdce ...
Odpovědět5  1
Peterson21 (15) | 7.2.201817:41
Neskutočný borec ten Musk. Vidieť dve bočné rakety ako pristávajú simultánne späť na Myse Canaveral, no fakt paráda. Aj ten roadster na obežnej dráhe kým tam krúžil celkom pecka.

Túto raketu však nebudú certifikovať pre lety s ľudskou posádkou, to bude až Big Falcon Rocket, ktorá má štartovať cca o 4 roky už rovno na Mars s nejakým nákladom. No a bude ešte oveľa väčšia a silnejšia než Falcon Heavy, s rezervou najväčšia raketa akú kedy človek postavil. Aj keď Blue Origin myslím plánuje tiež niečo, čo sa jej veľkosťou a nosnosťou trochu približuje..

No keď sa mu podarí dostať na Mars prvého človeka ešte pred NASA ­- tak ako to momentálne vyzerá­(a dokonca postaviť tam kolóniu­), tak to bude absolútne bezprecedentná udalosť v ľudských dejinách, ktorá doposiaľ nemá obdoby a ľudia si ju budú pripomínať po tisíce rokov hádam až do sklonku našej civilizácie tak ako ju poznáme.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.